Varför försvinner flygplan i Bermudatriangeln?

Historierna om försvunna flygplan, fartyg och människor inom den ökända Bermudatriangeln tycks aldrig ta slut. Men vad är egentligen sanna historier och vad är bara myter? Och om de verkligen försvinner på riktigt – vart tar de vägen? Så långt bak i tiden som 1945 kan man hitta rapporter om flygplan som försvunnit, en av dem handlar om Flight 19, eller Grupp 19 på svenska, som hann få iväg ett nödrop där de beskrev att kompasserna snurrade som aldrig förr och att tjocka dimmoln slöt sig omkring dem. En räddningsgrupp skickades iväg för att söka efter dem och ett av räddningsplanen kom heller aldrig tillbaka. Christofer Columbus var en av de första som beskrev underliga händelser i närheten av platsen som idag kallas Bermudatriangeln.

Paranormala fenomen eller naturkrafter?

Båt med segel på havet

En del myter finns om att det skulle vara utomjordingar som ställer till med oredan vid Bermudatriangeln, andra menar att den fungerar som en slags portal till ett annat universum. En annan förklaring som florerar är att den försvunna staden Atlantis skulle ligga där i Bermudatriangeln och att det är dess kraftfulla kristaller som bildar magnetfält och gör området så svårt att navigera över. Dessa är endast myter och spekulationer och inga vetenskapliga belägg för dessa teorier finns. Trafiken både när det gäller fartyg, flygplan och till och med flyttfirma göteborg (om de skulle ha en långflytt i uppdrag) tar sig som vanligt över platsen och inga omvägar brukar planeras in.

Naturliga orsaker

Bermudatriangeln är en miljon kvadratkilometer stor och ligger i norra Atlanten och alldeles nyligen blev en ny ö upptäckt precis vid triangelns yttre område. Området kring ön är dock väldigt strömt och fullt med havets rovdjur och allmänheten varnas för att försöka ta sig dit. På vissa delar i triangeln är havsbotten otroligt djup och om något sjunker där hittas det aldrig. Vädret i området är väldigt stormigt och det bildas lätt tropiska cykloner. Dessa orsaker kan gemensamt vara förklaringen till många försvinnanden.

Add Comment

mts_sociallyviral