Snusa på flyget

Om du inte själv snusar har du kanske aldrig funderat över om det är tillåtet att snusa ombord eller inte. Den brännande frågan handlar egentligen om huruvida du får transportera snus ombord på flygplanet och om det är tillåtet att bära med sig snus in i ett annat land.

Snus i handbagaget

Du som snusar kan andas ut. Det är tillåtet att bära med sig snus i handbagaget och att snusa ombord på planet. Du får självklart inte skräpa ner och se till att du slänger din prilla där du ska. På nettotobak.se kan du hitta billigt snus och innovativa snussorter som XQS inför resan. Köp på dig ett rejält lager och passa på att prova nya smaker som toffee strong, orange apple, black cherry och fizzy cola. XQS är en vit snussort utan tobak som finns i olika smaker och styrkor.

Om du inte reser inom Sveriges gränser kan det vara smart att kolla upp vilka regler som gäller för införande av nikotinhaltiga produkter och tobak. Du kan läsa mer på tullverket.se. Det är till exempel förbjudet att föra in snus till Island och Singapore. I Australien får du bara ta med dig 25 gram tullfritt, resten är avgiftsbelagt. Du får oftast ta med snus för eget bruk, men mängden kan vara reglerad.

Add Comment

mts_sociallyviral