Köpa vin på flyget

En tradition många har när de flyger på charterresa är att beställa taxfreevaror redan innan resan. Varorna brukar då stå och vänta på dig på din stol när du kliver på flyget. Något många väljer att köpa är alkohol och en hel del vin. Priserna på taxfree är oftast bättre än på Systembolaget. Även när du flyger reguljärt brukar det finnas erbjudanden om att köpa vin till ett förmånligt pris.

Lönar det sig att köpa vin på flyget?

Priserna på vin och annan alkohol är oftast bra när du handlar på ett flyg. Men du bör ha i åtanke att om du ska mellanlanda kan det bli problem eftersom vätska måste finnas i incheckat bagage och får inte tas med in på flyget. Det är också tungt att bära runt på vinflaskor när du väl har anlänt med flyget.

Beställ vin hem

Ett bättre alternativ kan därför vara att beställa vin på nätet och få det levererat direkt hem till dörren. Hos Vinoteket har du ett riktigt stort utbud av olika viner, och de finns i alla olika prisklasser. Du slipper bära på tunga flaskor leveranser sker alltid fraktfritt. Vill du slippa oroa dig över att vinet tar slut där hemma har de även vinprenumerationer.

Får man dricka vin på flyget?

Har du förbeställt taxfree eller om du köper taxfree direkt ombord får du inte öppna eller dricka det på flyget. Du får endast dricka vin du beställer av flygvärdinnorna som är till för att konsumera på flyget.

Medhavd alkohol får aldrig förtäras ombord och det du köper på taxfree räknas som din medhavda egendom när du väl har köpt det.

Add Comment

mts_sociallyviral