Allt om flygning

Det är bekvämt att sätta sig på ett flyg och kunna vara i ett annat land inom en eller ett par timmar. Men, det är inte alltid själva resan i sig blir bekväm. Vad kan du göra för att maximera din flygresa?

Ute i god tid

Om du vill få en skön flygresa bör du vara ute i tid, både när du beställer biljetter och till flygplatsen. Om du beställer dina biljetter i tid har du större möjlighet att få en bra sittplats under själva flygningen.

Vilken plats är då bäst? Olika personer föredrar olika platser, beroende på vad de tycker är viktigt. Det blir en bullrigare flygning om du sitter vid vingarna, alltså vid motorerna, samtidigt som vissa barn kan tycka att det är spännande att se vingarna och de små ving-rodrerna. Sätet längst fram har mer benutrymme, vilket kan vara skönt om du har långa ben. Om du reser ensam och tror att planet kan bli fullt, kan det vara smart att ta ett säte längst bak i planet – det är många som undviker att sitta längst bak, vilket medför att du kan få mer plats.

Din flygresa blir alltid skönare om du inte behöver stressa. Ett tips för att verkligen komma i tid till flyget är att räkna bakåt: hur lång tid kommer det att ta att gå igenom passkontroll, säkerhetskontroll, incheckning och hur lång tid tar resan till flygplatsen? Lägg sedan på lite extra tid. Det är mycket skönare att sitta vid gaten med en kopp kaffe och vänta, än att nästan missa flyget.

Flyga som sjuk

Ibland kan man inte undvika att behöva flyga samtidigt som man är sjuk, som vid en förkylning. Under en flygning blir kroppen alltid uttorkad och det är därför viktigt att fylla på med extra vätska både innan och under flygningen – särskilt om du är sjuk. Om du är tät i näsan bör du köpa receptfria Otrivin nässpray som både lindrar nästäppa och rinnsnuva – finns på apotekhjartat.se. Tänk också på att ta med näsdukar och en påse att lägga använda näsdukar i – för dina medresenärers skull. Eftersom det kan vara kallt uppe i luften är det alltid bra att ha med en sjal, men det gäller särskilt när du är sjuk. En sjal kan användas både runt halsen, som enklare filt och att lägga över ansiktet för att skapa avskild ”sovmiljö”. Om du är sjuk kommer dina medresenärer uppskatta om du sitter vid ett fönster och försöker hålla lite avstånd.

Kläder

Det är svårt att resa bekvämt om kläderna sitter åt, samtidigt som de flesta av oss vill se någorlunda respektabla ut. Det finns många klädesplagg som är både snygga och bekväma. Om du ska göra en längre flygning, som till USA eller Thailand, kan du testa dina reskläder innan: är de bekväma att sitta med i soffan framför tv´n en kväll, så kommer de också vara bekväma under flygningen.

Add Comment

mts_sociallyviral