Det här visste du inte om flygplansresor

Ifall du tycker om kaviar skall du välja att flyga med Lufthansa. De köper mest kaviar i hela världen varje år, över 10 tusen ton. Visste du att piloter ibland låter skylten med säkerhetsbälten vara tänd extra länge för att kabinpersonalen skall få mer tid över innan serveringen sätter igång? Eller att flygvärdinnor får betalt först när planet lämnar gaten? Och lite lugnande information till alla som lider av flygrädsla: ett kommersiellt flygplan kan flyga med bara en motor, och landa utan en enda.

Smaklös flygplansmat eller dåliga smaklökar?

De flesta som ätit flygplansmat mer än en gång kan nog vittna om att den inte alltid smakar som på en gourmetrestaurang. En sak de flesta dock inte vet om är att ens smaklökar påverkas av höjden ett flygplan befinner sig på, och därför kan vi inte känna alla smaker uppe i luften. Flygbolagen vill ju gärna erbjuda sina resenärer den bästa smakupplevelsen, och kryddar därför maten med extra mycket Natrium. Sådana små hemligheter kan du hitta lite överallt på internet med en enkel sökning, bland annat den här hela listan är fullproppad med saker vi inte visste om flygresor.

Sjukvårdspersonal på tiotusen meters höjd

Att flyga är ett av de allra säkraste resesätten. Tryggt också att veta att flygvärdinnorna har utbildning i första hjälpen ifall någon sätter en bit av flygplansmaten i halsen eller får en insulinchock. Det enda de antagligen inte kan hjälpa till med är alla stela ryggar och nackar som man ofta får av att flyga långa resor. Hamnar man i den situationen är det tack och lov enkelt att ringa en naprapat som kan hjälpa en så fort man landat.

Add Comment

mts_sociallyviral