Flygplan som blivit hotell

Flygplan är något som sätter skräck hos vissa medan andra gillar att vara högt upp bland molnen. Vissa blir så pass nervösa att de behöver en form av terapi och avslappnande medicin medan andra flyger lika mycket som de tar tåget. Det är definitivt ett resesätt som har lett till delade åsikter världen över men det sägs att flygning är det säkraste resesättet. Har du inga problem att sätta dig på ett plan och flyga iväg eller vill du bota din flygskräck kan en vistelse på ett ombyggt flygplan till ett hotell vara lösningen. Det är Bruce Campbell som i början på 2000-talet bestämde sig för att köpa ett Boeing 727-flygplan.

Ombyggnation från flygplan till privatbostad

Du finner detta ombyggda flygplan i en skog utanför Portland som ligger i den amerikanska delstaten Oregon. Vingarna och alla andra detaljer finns kvar vilket gör att det liknar en science-fiction film. Ombyggnationen av flygplanet har hittills kostat Campbell 1,9 miljoner kronor och för den som är intresserad av att läsa om hans ombyggnation går det att få tag på detaljerad information på sin sajt: airplanehome.com. Det finns mängder med exempel på byggnationer av flygplan som privatbostad och du kan även finna flygplan som nu blivit ombyggda till hotell. Känner du en otäck känsla varje gång flygplanet lyfter kan det vara en idé att sova över i ett hotell som är omgjort från ett flygplan. På så sätt får du själva känslan som ett flygplan ger men du slipper att vara högt upp i luften. För alla som någon gång haft ångest eller skräck över något räcker det oftast att komma in i en liknande miljö för att känna paniken komma.

Finns flygplanshotell i Sverige och Costa Rica

I Sverige kan du övernatta hos Jumbo Stay som är ett gammalt jumbojet från 1976 och ägs av Oscar Diös. Du finner detta flygplan och hotell intill Arlanda flygplats och för 3300 kronor får du hyra sviten som ligger i den ombyggda cockpiten. Här får det plats två personer samt att det erbjuds en egen dusch och toalett. För den som vill ha lite enklare rum finns det även enkelrum med 90 cm säng eller är man en hel familj går det även att boka ett familjerum. Frukost serveras till alla gäster och det är ett utmärkt hotell för den som vill ha en riktig flygplanskänsla. Användning av byggvaror med kvalité från exempelvis buildor.se gör att insidan blir fräsch och modern. Utifrån kan man inte gissa att flygplanet är ett hotell och det finns även ett liknande i Costa Rica som heter Hotel Costa Verde.

Add Comment

mts_sociallyviral