Flygning – det moderna och bekväma färdsättet

Idag flyger miljontals människor världen över till olika destinationer med olika flyg. Tack vare flygplan kan man nå riktigt avlägsna länder ända borta på andra sidan jordklotet. Många väljer att flyga till ett spännande land på sin semester, eller för att hälsa på vänner och familj om de bor i ett annat land.

Fördelar med att ta flyget

Det finns många fördelar med att ta flyget, både när man ska resa inrikes inom Sverige eller till annat land. Att resa inrikes går snabbt och är praktiskt om man till exempel ska på en jobbintervju på annan ort. Det finns en hel del andra bra fördelar med att ta flyget. Har man släkt och vänner som bor på avstånd, kan man lättare hälsa på varandra. Flygplan för människor närmare varandra oavsett hur stora avstånden är. Flyg möjliggör även resor på semestern till exotiska platser världen över. På flyget får man alltid en god service med drinkar eller annan valfri dryck och ofta kan man förbeställa måltider om man önskar. Äger man ett företag och vill kunna välja smart frakt med olika alternativ finns det bra lösningar med flyg eller annan frakt som passar. Att flyga gör att man sparar enormt mycket tid och får en större tillgång till att besöka platser man alltid drömt om att besöka.

Smarta nya flygmaskiner

Nu har man för första gången skapat ett flygplan som går helt på solenergi och drivs av solceller som är placerade ovanpå vingarna. Planet heter Solar impulse och har än så länge klarat en sträcka mellan Marocko och Spanien. Tanken är att planet ska så småningom klara längre sträckor med större kapacitet. Det ryms en passagerare i planet och det väger som en vanlig bil. Vill man åka taxi i luften, är det inte längre en vision av en futuristisk framtid. Nu finns Ehang 184 som är världens första automatiska drönartaxi som än så länge rymmer en person. Taxin är något man har startat med i Dubai men kommer med högsta sannolikhet inom snar framtid finnas i andra länder. Än så länge ska taxin fjärrstyras av en människa för säkerhets skull, men tanken är att den sedan ska bli helautomatisk.

Add Comment

mts_sociallyviral