Tips för en skön flygtur

De flesta av oss flyger en eller ett par gånger per år. Det är enkelt och smidigt att flyga, samtidigt som det också kan vara jobbigt att sitta på ett flygplan i 12 timmar eller om flyget blir inställt. Här kommer tipsen för en skön flygtur.

Se världen

För många av oss är resa ett stort intresse, en del av vår livsstil. Om du fått smak på att resa, så är det svårt att sluta. Det finns så många ställen att upptäcka och det är nästan så att varje resa skapar mersmak att göra en till, men till ett annat resmål. När vi sitter på flyget hem från London, så tycker vi å ena sidan att det ska bli skönt att komma hem, å andra sidan kan vi börja tänka på nästa resa som vi skulle vill göra. Det är också roligt att få träffa nya människor, äta god mat och få uppleva nya saker. Men transporten till och från flygplatsen kan ibland kännas bökig. Det absolut smidigaste är att ta en buss med Flygbussarna till Arlanda, då kommer du också fram till rätt terminal på en gång och behöver inte tänka på någon parkering för bilen.

Flygplatsen

För att göra resan så skön som möjligt bör du vara i tid till flygplatsen. Det är bättre att komma en halvtimme för tidigt och ta en kopp kaffe, än att behöva stressa igenom säkerhetskontrollen. Det gäller särskilt om du ska åka med ett internationellt flyg eller om det är din första gång på en flygplats. När du kommer till flygplatsen, så kan du checka in ditt bagage på en gång, så har du bara handväskan eller ryggsäcken att tänka på. Om du är i Nordeuropa kan du också ta med en tom vattenflaska genom säkerhetskontrollen och sedan fylla på med vatten inne på toaletten.

Flygningen

Flyg i bekväma kläder, särskilt om du ska resa långt. Det finns snygga byxor som sitter lika löst som joggingbyxor att köpa. Att sitta fem timmar med ett par jeans som skär in i midjan är ingen trevlig upplevelse. Det gäller särskilt om du brukar ha magproblem. Ett annat tips är att flyga i mörka kläder. Det är lätt att råka spilla kaffe, Coca cola eller kladda med en chokladbit när man sitter i det ganska trånga sätet. Då är det skönt att inte bära ljusa kläder.

Tänk på att ta med en extra tröja, sjal eller jacka för flygturen, särskilt om du ska flyga över Atlanten eller till Asien. Den kan användas som extra kudde eller behövas om det är mycket kallt på planet. När du flyger är det viktigt att tänka på de andra passagerarna, att föregå med gott exempel, och att inte ha för högt ljud på eller sänka bak sätet för mycket. För att må bra under flygningen är det också viktigt att dricka mycket vatten, särskilt dagen innan en längre tur.

Add Comment

mts_sociallyviral